فواید و خواص موز :

  1. باعث تولید گلبول قرمز در بدن شما می شود.
  2. کربوهیدرات ها و چربی ها را متابولیزه کرده و آنها را به انرژی تبدیل می کنند.
  3. متابولیزه کردن اسیدهای آمینه نیز توسط میوه موز انجام میگیرد.
  4. سلامتی مغز را با تولید سروتونین، هورمونی که چرخه خواب، خلق و خو و استرس را پشتیبانی می کند.
  5. باعث تولید کلاژن می شود.
  6. باعث جذب بهتر آهن می شود.
  7. باعث تولید کلاژن می شود.
  8. از بدن در برابر آسیب سلولی و بافت محافظت می کند.
  9. منگنز موجود در  میوه موز خشک برای پوست شما مفید است.
  10. یک موز متوسط ​​تقریباً ۱۳٪ از نیاز روزانه منگنز شما را تأمین می کند.
  11. منگنز به بدن شما کمک می کند تا کلاژن را بسازد و از پوست و سلول های دیگر در برابر آسیب های رادیکال آزاد محافظت می کند.
  12. موز ها حاوی سه قند طبیعی ساکارز، فرکتوز و گلوکز هستند که انرژی شما را تامین می کند ،به همین دلیل موز به خصوص برای ورزشکاران و کودکان میان وعده ای ایده آل است.
  13. موز خشک می تواند به هضم غذا و مشکلات دستگاه گوارش کمک کند.
  14. پتاسیم موجود در موز برای سلامتی قلب و فشار خون شما مفید است.

ارزش غذایی موز

موز، خام(مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه)
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۳۷۱ کیلوژول (۸۹ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۲۲٫۸۴ g
قندها ۱۲٫۲۳g
فیبر ۲٫۶ g
چربی ۰٫۳۳ g
پروتئین ۱٫۰۹ g
آب ۷۴٫۹۱g
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۳۱ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۷۳ میلی‌گرم (۵٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۶۶۵ میلی‌گرم (۴٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۳۳۴ میلی‌گرم (۷٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۴ میلی‌گرم (۳۱٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۲۰ میکروگرم (۵٪)
ویتامین C ۸٫۷ میلی‌گرم (۱۵٪)
آهن ۰٫۲۶ میلی‌گرم (۲٪)
منیزیم ۲۷ میلی‌گرم (۷٪)
منگنز ۰٫۲۷ میلی‌گرم (۱۴٪)
فسفر ۲۲ میلی‌گرم (۳٪)
پتاسیم ۳۵۸ میلی‌گرم (۸٪)
سدیم ۱ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۰٫۱۵ میلی‌گرم (۲٪)

Link to USDA Database entry

منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

موز خام (بدون پوست) حاوی ۷۵٪ آب، ۲۳٪ کربوهیدرات، ۱٪ پروتئین، مقادیر متوسطی ویتامین ث، منگنز و فیبر غذایی و مقداری ناچیزی چربی است (جدول). ۱۰۰ گرم، موز ۸۹ کالری انرژی دارد و منبع ویتامین ب۶ است که ۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. گرچه براساس باور عمومی رایج، موز مقدار زیادی پتاسیم دارد، اما مقدار پتاسیم واقعی آن‌ها نسبتاً کم و هر ۱۰۰ گرم موز تنها ۸٪ پتاسیم مورد نیاز روزانه است. (جدول) سبزی‌ها از موز خام پتاسیم بیشتری دارند (۳۵۸ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم)، مانند اسفناج خام (۵۵۸ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم)، سیب‌زمینی پخته (۳۹۱ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم)، سویای پخته (۵۳۹ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم)، قارچ کبابی (۴۳۷ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم) و سس گوجه فرنگی فرآوری شده (۴۱۳ تا ۴۳۹ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم). موز سبز خام دارای ۴۹۹ میلی‌گرم پتاسیم در ۱۰۰ گرم است. دسر موز خشک یا پودر موز دارای ۱۴۹۱ میلی‌گرم پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم است.

 

مسائل مربوط به سلامتی

موز میوه بی‌ضرری است؛ ولی موز خام برای اشخاصی که دستگاه گوارش حساسی دارند، ممکن است تولید امتلاء معده، نفخ و یبوست نماید. همچنین کسانی که نمی‌توانند مواد قندی را به‌خوبی هضم کنند و عده‌ای از مبتلایان به ورم روده، به خصوص بیماران مبتلا به دیابت و چاقی، به دلیل زیادی قند موجود در موز نباید از آن بخورند.

افراد مبتلا به آلرژی لاتکس ممکن است نسبت به موز حساسیت داشته باشند.

منبع: میوه خشک موز