در طی سال های گذشته و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، صادرات میوه خشک یکی از بهترین گزینه های پیش رو به جهت توسعه تجارت خارجی بوده است. البته انجام آن تنها در صورتی که مطابق با استانداردهای جهانی صورت گیرد میتواند نتیجه مثبت را به همراه داشته باشد. اینجاست که آگاهی از قوانین صادرات میوه خشک اهمیت بالایی پیدا می کند. زیرا در صورت آگاهی از این قوانین، می توانید اشتغال زایی کرده و از هدر رفتن ضایعات کشاورزی نیز جلوگیری به عمل آورید. جالب اینجاست؛ ضایعات بخش کشاورزی چیزی حدود 30درصد را به خود اختصاص می دهند که با توجه به میزان بالای آن، می تواند به پیشرفت اقتصادی-اجتماعی خصوصا در مناطق روستایی کمک کند.

اگر بخواهیم به آمار و ارقام رجوع کنیم باید بگوییم؛ اتحادیه اروپا بزرگ ترین بازار خشکبار دنیا را با بیش از 40درصد کل وادرات جهانی به خود اختصاص داده است. از طرفی این میزان آمار روز به روز در حال افزایش است. همین مسئله راه را برای صادرکنندگان میوه خشک فراهم آورده تا سود قابل توجهی را به جیب بزنند. پس اگر در دسته این قبیل از افراد قرار میگیرید، توصیه می کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. در نظر داریم توضیحاتی را در این زمینه خدمت شما ارائه دهیم.

با قوانین صادرات میوه خشک آشنا شوید

به طور کلی سیب، آلبالو، قیسی، نارگیل، آلو، نارنگی، موز، کیوی و پرتقال از جمله میوه هایی هستند که با تبدیل آنها به چیپس، قابلیت صادرات پیدا می کنند. روش های مختلفی برای صادرات میوه خشک وجود دارد که از جمله آنها میتوان به روش ارگانیک و بدون افزودن مواد شیمیایی اشاره کرد. البته تمامی اینها زمانی به نتیجه خواهد نشست که قوانین صادرات میوه خشک را بدانید. پس خالی از لطف نیست آنها را با شما به اشتراک بگذاریم:

*کیفیت میوه خشک

برای دریافت مجوزات لازم، محصولات شما باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند.  به همین دلیل است که بر روی نام میوه خشک صادراتی، حتما نام کامل کشور مبدا ذکر می شود. با توجه به قوانین سختگیرانه اروپا برای وادرات میوه خشک، توصیه می شود که تا حد امکان میزان مجاز آلاینده ها تطابق داشته باشند.

*درج برچسب های لازم

اگر قصد صادرات میوه خشک را دارید باید برچسب های زیر را بر روی محصولات درج کنید. این یکی از مهم ترین قوانین صادرات میوه خشک به حساب می آید.

  • اعلام نام محصول. ( حتی در صورت خشک شدن طبیعی یا اضافه شدن شکر نیز باید ذکر شود.)
  • اطلاعات میوه ها باید ذکر شود. خصوصا اگر حاوی پوست باشند.
  • در برچسب ها برای برخی از میوه های خشک که دارای دانه یا هسته هستند، باید اعلام شود.
  • نه تنها درجه بندی، بلکه سال تولید و مشخصات محصول برای بر روی برچسب مشخص شود.

*اخذ گواهینامه

برای اینکه بتوانید الزامات و قوانین صادرات میوه خشک را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید گواهی امنیت غذا را دریافت کنید. این گواهی یکی از رایج ترین گواهینامه ها در اتحادیه اروپا می باشد. که از آن تحت عنوان BRC/FSSC22000/ IFS یاد می شود. از طرفی گواهی های مرتبط به محصولات ارگانیک و حافظت محیط زیست نیز، از جمله گواهی هایی که به حساب می آیند که در طی سال های گذشته بسیار رایج شده است و آن را IFOAM نامیده اند.

کلام آخر

این مسئله را نمیتوان کتمان کرد که خشکبار ایران در سراسر جهان، طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کرده است. حتی با وجود تحریم ها، بسیاری از کشورها از طریق واسطه ها اقدام به خرید آن می کنند. از پرطرفدارترین کشورهای میوه خشک ایران میتوان به چین، روسیه، عراق، ژاپن، برزیل، استرالیا، کانادا و... اشاره کرد. اما مسئله اینجاست؛ قوانین صادرات میوه خشک، مشکلات و پیچیدگی های زیادی را پیش روی افراد قرار می دهد. از همین رو، حضور افرادی باتجربه و کاردان در این زمینه می تواند کمک کننده باشد.

اگر در این زمینه هیچ تجربه ای ندارید، اگر به تازگی به دنیای صادرات میوه خشک ورود کرده اید، توصیه می کنیم به بخش تماس باما مراجعه کنید. کارشناسان و متخصصان تیم بازرگانی ما آماده اند تا راهنمایی های دقیق و کاملی را در اختیار شما قرار دهند.

منبع خبر :  

https://mojan-co.com/1400/01/04/%d9%82%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c%d9%86-%d8%b5%d8%a7%d8%af%d8%b1%d8%a7%d8%aa-%d9%85%db%8c%d9%88%d9%87-%d8%ae%d8%b4%da%a9/